1 jan. 2010

Skapelseberättelsen

Anders och Patric hade 1982 ett rockband tillsammans med trummisen Nicke och huserade nere i källaren hos patrics föräldrar i en liten ort med namnet Skyttorp 3 mil norr om Uppsala.

Nicke var en tjejtjusare av rang och Anders och Patric ledsnade på att Trummisen Nicke hellre valde att spendera tid med sina flickvänner än med dom i replokalen. I en musiktidning hade Anders läst att det fanns nått som heter "trummaskin".
-Vi borde skaffa en sån, då har vi trummor hela tiden sa Anders och Patric höll med.

Sagt och gjort, en trummaskin inskaffades och vi farsinerades av apparaten så till den milda grad att Nicke slutade. Han hoppade in i dansbandssvängen och kunde några år senare ses kompa "loket" i bingolotto och spenderade flera år i heltidsdansband.

Anders och Patric var sugna på mer teknik och Anders bas byttes ut mot en Pro 1. Patrics orgel byttes ut mot nån liten Yamaha synt och en Elka stråkmasking, 4 kanalig rullbandare inhandlades o nu gjordes det syntmusik. Förebilderna var The Twins och Heaven 17 men jag minns att vi även gjorde en cover på Page´s låt Dansande man och vi lät väl ungefär som tidiga Ratata.

Anders och Patric Jobbade och slet. Vi kallade oss för PA Tronic nu och för att vi skulle låta bättre behövdes nya dyra instrument och bara nått år senare bestod sättningen av Pro 1, Korg Mono/Poly, Poly 61, poly 800 och Roland Juno 106 och jag minns ännu dagen då vi skaffade Tr-909.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar